O nama

pcmObrt  „Majnarić“ je mali obiteljski obrt iz Delnica. Uz dugogodišnju proizvodnju košnica bavili smo se i hobi pčelarstvom sa 12 - 15 košnica.
Oduševljeni i zaljubljeni u pčelinju zajednicu kao jedinstveni „super organizam“, širimo broj društava te uvozimo certificirani ekološki vosak. Od 2005. godine certificirani smo ekološki proizvođači.
Jedni smo od osnivača i aktivni članovi Udruge pčelara Gorskog kotara „Žbela“ Delnice.
Proučavajući doktrinu velikog slovenskog pčelara i učitelja Antona Janše, carskog pčelara Marije Terezije te uglednog američkog profesora i pčelara C. L. Farrara, danas počelarimo sa stotinjak 8-okvirnih Farrar košnica. Koristimo komparativne prednosti Primorsko-goranske županije, tako da prilikom ekstremnih goranskih zima ponekad zimimo u Primorju ili na otoku Krku.

Eko proizvodnja

euekoPridržavanje najviših standarda i smjernica dobre pčelarske prakse, ali i zakona o ekološkoj proizvodnji Republike Hrvatske, daje jamstvo kvalitete naših proizvoda. Kada tome pridodamo da se naši pčelinjaci nalaze na proplancima i u šumama Gorskog kotara na nadmorskoj visini do 1150m na kojima raste samoniklo ljekovito bilje te šume planinske jele, smreke, gorskog javora, bukve... dobivamo vrhunski proizvod. Gorski kotar je vjerojatno posljednja europska oaza bioraznolikosti koja je opstala u današnjem svijetu, bilo da u prirodi možete sresti medvjeda i vuka koji jedino kod nas nisu bili istrijebljeni ili imate priliku vidjeti iznimno rijetko bilje te ogromna šumska prostranstva i livade s najviše ljekovitog bilja u Hrvatskoj.
hrekoKontinuiranim praćenjem promjena u prirodi i prilagođavanju načina pčelarenja tim procesima trudimo se zadržati visoki nivo kakvoće našeg meda.
Ono što je također bitno naglasiti je da rad sa pčelama nije moguć ako se čovjek u potpunosti ne zaljubi u taj fascinantni pčelinji svijet, u pokušaju da bar na trenutak proučavajući i radeći s pčelama osjeti neraskidivu vezu čovjeka i prirode.

Naši pčelinji proizvodi